Celozrnné cestoviny so šošovicovou omáčkou sú chutným tipom na rýchly obed alebo večeru. Červená šošovica je skvelá v rôznych kombináciách, túto si tiež určite zamilujete. Keď nemáte inšpiráciu, čo uvariť, odporúčam vyskúšať!
Celozrnné cestoviny so šošovicovou omáčkou
Ingrediencie na 2 porcie
- 160 g celozrnných cestovín
- 1 lyžica repkového oleja
- jarná cibuľka
- 60 g červenej šošovice
- 1 veľká žltá paprika
- 1 strúčik cesnaku
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice kyslej smotany
- himalájska soľ
- mozarella
Postup - Celozrnné cestoviny so šošovicovou omáčkou
Najskôr si uvaríme cestoviny. Potom na repkovom oleji jemne orestujeme nakrájanú cibuľku s cesnakom. Červenú šošovicu premyjeme vo vode a pridáme k cibuli. Chvíľu orestujeme, potom pridáme nakrájanú žltú papriku, koreniny, soľ. Postupne zalievame vodou, kým šošovica nezmäkne. Keď sa vyparí nadbytočná voda, zmes rozmixujeme v mixéri a vrátime na panvicu. Pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a chvíľu prevaríme. Omáčku zmiešame s cestovinami. Podávame s mozarellou, prípadne ďalšou zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!
Kameninovú jedálenskú súpravu od značky Bonami použitú pri tomto recepte nájdete tu.
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár