Rizoto sa dá pripraviť na milión spôsobov. Kombinujte rôzne chute a máte záruku, že vás nikdy neomrzí. Prinášam Vám „bulgurotto“ pretože bulgur je jednou z mojich najobľúbenejších zdravých ingrediencií v kuchyni. Konkrétne som pre Vás pripravila mrkvovo-hráškové bulgurotto s kuracím mäsom.
Recept na mrkvovo-hráškové bulgurotto s kuracím mäsom
Ingrediencie na 4 porcie
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 cibuľa
- 2 väčšie papriky
- 400g kuracích pŕs
- 2 mrkvy
- 100g mrazeného hrášku
- Mletá červená paprika
- Himalájska soľ
- 300g bulguru
- Pažítka
- Cherry paradajky
Mrkvovo-hráškové bulgurotto s kuracím mäsom - Postup prípravy
Na kokosovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a papriku. Potom pridáme na malé kocky nakrájané kuracie prsia, zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia. Pridáme načistenú a nakrájanú mrku, hrášok a naďalej dusíme. Dochutíme mletou červenou paprikou a himalájskou soľou. Nakoniec vmiešame bulgur, zalejeme 2 šálkami vody (0,5l) a dusíme kým nevsiakne všetku vodu a je mäkký. Nezabudneme občas premiešať. Podávame s pažítkou a cherry paradajkami. Dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár