Špaldové bagety

Vynikajúce domáce špaldové bagety určite musíte vyskúšať. Domáce pečivo je najlepšie. Môžete si ho pripraviť zo zdravších a kvalitnejších surovín.

Špaldové bagety - Recept

Ingrediencie na 2 veľké bagety

  • 800 g hladkej špaldovej múky
  • 400 ml mlieka
  • 1 droždie
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 80 ml vody
  • 50 ml oleja
  • 1 žĺtok
  • Konopné semiačka podľa chuti
Špaldové bagety

Postup - Špaldové bagety

Kvasnice dáme nakysnúť do mlieka s cukrom. V miske si zmiešame múku, soľ, olej, vodu a pridáme nakysnuté kvasnice. Cesto vymiesime a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve veľké časti. Každú časť osobitne premiesime a vytvoríme veľké bagety. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech, potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme na 180 stupňoch približne 25 minút. Prajem dobrú chuť!

Špaldové bagety

Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach: 

Dúfam, že sa ti tento recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu: 

Hodnotenie

(5 – najlepšie)

5/5

Autor článku: Erika Krasnecová

Dizajn bez názvu

Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.  

Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.

Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás. 

Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom. 

Ďalšie tipy na zdravé recepty

Pridať komentár