Vynikajúce domáce špaldové bagety určite musíte vyskúšať. Domáce pečivo je najlepšie. Môžete si ho pripraviť zo zdravších a kvalitnejších surovín.
Špaldové bagety - Recept
Ingrediencie na 2 veľké bagety
- 800 g hladkej špaldovej múky
- 400 ml mlieka
- 1 droždie
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 2 lyžičky soli
- 80 ml vody
- 50 ml oleja
- 1 žĺtok
- Konopné semiačka podľa chuti
Postup - Špaldové bagety
Kvasnice dáme nakysnúť do mlieka s cukrom. V miske si zmiešame múku, soľ, olej, vodu a pridáme nakysnuté kvasnice. Cesto vymiesime a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve veľké časti. Každú časť osobitne premiesime a vytvoríme veľké bagety. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech, potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme na 180 stupňoch približne 25 minút. Prajem dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti tento recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár