Naučte sa placky pripravovať bez zbytočnej strúhanky. Použite viac zeleniny a výborná chuť je na svete! Zmiešaním mrkvy, cukety, kalerábu, zemiakov, papriky a cesnaku získate naozaj jedinečnú chuť. Chrumkavé zeleninové placky môžete podávať s akoukoľvek zeleninovou polievkou ako obed alebo večeru.
Chrumkavé zeleninové placky - Recept
Ingrediencie na 4 porcie
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 stredne veľká žltá cuketa
- 1 kaleráb
- 3 stredné zemiaky
- 4 jarné cibuľky
- 1 zelená paprika
- Petržlenová vňať
- 3 vajíčka
- Pažítka
- 3 strúčiky cesnaku
- Himalájska soľ
- Čierne korenie
- 100 g ementalu
- Repkový olej
Postup - Chrumkavé zeleninové placky
Na hrubom strúhadle si nastrúhame načistenú mrkvu, cuketu, kaleráb a zemiaky. Následne pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, papriku, petržlenovú vňať, pažítku, pretlačený cesnak, vajíčka a nastrúhaný syr. Všetko dobre premiešame, dochutíme himalájskou soľou a čiernym korením. Upečieme na repkovom oleji a môžeme podávať! Dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti recep. t na tieto jednoduché chrumkavé zeleninové placky páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár