Polievky sú skvelým tipom na rýchly obed alebo večeru. Hokkaido polievka je skvelým tipom, je veľmi krémová a chutná. Musíš vyskúšať!
Hokkaido polievka - Recept
Ingrediencie na 4 porcie
- 1 hokkaido
- 2 petržleny
- 2 mrkvy
- ½ cibule
- Kúsok zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla (min. 82% tuku)
- 2 lyžice kokosového oleja
- Himalajská soľ
- Čierne mleté korenie
- Muškátový orech
- Petržlenová vňať
- 1 smotana na varenie
Postup - Hokkaido polievka
Hokkaido tekvicu si očistíme a nakrájame na kocky. Petržlen, mrkvu a zeler nastrúhame na hrubo. Nakrájanú cibuľku jemne osmažíme na kokosovom oleji, pridáme zeleninu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou tesne nad zeleninu. Pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, zakryjeme pokrievkou a varíme. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme zmes ponorným mixérom, pridáme roztlačený cesnak, smotanu (voliteľné), kvalitné maslo a muškátový orech podľa chuti. Nakoniec ešte prevaríme a môžeme podávať!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti tento tip páčil. Recept môžeš ohodnotiť tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár