Ražný nekysnutý chlebík

V obchodoch sa bohužiaľ nachádza veľa „zdravého“ pečiva.  Často krát ľudia nevedia rozlíšiť zdravé pečivo od zdravo vyzerajúceho. Preto si doma upečte chlebík sami a vtedy viete, aké ingrediencie ste použili. Môj ražný nekysnutý chlebík je naozaj chutný, musíte ho vyskúšať.

Ražný nekysnutý chlebík - Recept

Ingrediencie

  • 400 g ražnej múky
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2,5 lyžičky himalájskej soli
  • 1,5 lyžičky kokosového cukru
  • 2 lyžice ľanových semiačok
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 200 ml mlieka
  • 50 ml vody
  • 1 lyžička kokosového oleja na vymastenie plechu
  • 1 žĺtok

Ražný nekysnutý chlebík - Postup

V miske si zmiešame ražnú múku, špaldovú múku, sódu bikarbónu, himalájsku soľ, kokosový cukor a ľanové semiačka. Postupne pridávame jogurt a mlieko. Lepkavé a zároveň redšie cesto zmiešame rukou. Nakoniec pridáme vodu, dobre premiešame. Chlebík dáme do sklenej misy, potrieme vajíčkom a pečieme približne hodinu na 200 stupňoch. Počas dopekania vyskúšajte či je chlebík upečený aj vo vnútri. Dobrú chuť!

Ražný nekysnutý chlebík

Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach: 

Dúfam, že sa Vám tento recept na ražný nekysnutý chlebík páčil. Môžete ho ohodnotiť tu: 

Hodnotenie

(5 – najlepšie)

5/5

Autor článku: Erika Krasnecová

Dizajn bez názvu

Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.  

Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.

Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás. 

Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom. 

Ďalšie tipy na zdravé recepty

Pridať komentár