V obchodoch sa bohužiaľ nachádza veľa „zdravého“ pečiva. Často krát ľudia nevedia rozlíšiť zdravé pečivo od zdravo vyzerajúceho. Preto si doma upečte chlebík sami a vtedy viete, aké ingrediencie ste použili. Môj ražný nekysnutý chlebík je naozaj chutný, musíte ho vyskúšať.
Ražný nekysnutý chlebík - Recept
Ingrediencie
- 400 g ražnej múky
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 2,5 lyžičky himalájskej soli
- 1,5 lyžičky kokosového cukru
- 2 lyžice ľanových semiačok
- 400 g bieleho jogurtu
- 200 ml mlieka
- 50 ml vody
- 1 lyžička kokosového oleja na vymastenie plechu
- 1 žĺtok
Ražný nekysnutý chlebík - Postup
V miske si zmiešame ražnú múku, špaldovú múku, sódu bikarbónu, himalájsku soľ, kokosový cukor a ľanové semiačka. Postupne pridávame jogurt a mlieko. Lepkavé a zároveň redšie cesto zmiešame rukou. Nakoniec pridáme vodu, dobre premiešame. Chlebík dáme do sklenej misy, potrieme vajíčkom a pečieme približne hodinu na 200 stupňoch. Počas dopekania vyskúšajte či je chlebík upečený aj vo vnútri. Dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa Vám tento recept na ražný nekysnutý chlebík páčil. Môžete ho ohodnotiť tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár