Jednoduchý obed pre milovníkov húb a špenátu. Špenátovo-šampiňónové bulgurotto je skvelým tipom pre jednoduchý obed alebo večeru. Ak Vám rastie v záhradke čerstvý zelený špenát, neváhajte a pripravte túto rýchlu lahôdku pre celú rodinu.
Recept na špenátovo-šampiňónové bulgurotto - 2 porcie
Ingrediencie
- 160g bulguru
- 1 lyžica kokosového oleja
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 100g šampiónov
- 200g čerstvého špenátu alebo mrazených špenátových listov
- Himalájska soľ
- 1 lyžica kvalitného masla
- 30g eidamu
Postup na špenátovo-šampiňónové bulgurotto
- Bulgur si uvaríme vo vriacej vode. Na kokosovom oleji jemne osmažíme cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nakrájané šampiňóny, zalejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Ďalej pridáme špenát (ak je čerstvý dusíme kratšie ako mrazený). Do zmesi vmiešame uvarený bulgur, následne dochutíme himalájskou soľou, maslom a môžeme podávať s nastrúhaným syrom.

Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa Vám tento recept páčil. Ak ste ešte nikdy neskúšali bulgur, určite ho musíte vyskúšať! Dá sa pripraviť na veľké množstvo spôsobov. Tu môj recept môžete ohodnotiť:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová

Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
tak toto vyskúšam 🙂
potom mi povieš, či chutilo 🙂